Selected oils 

illustration argan plant
ARGAN OLIE
Argan olie
Wat is het?

Argan olie wordt gewonnen uit de vruchten van de zeldzame argania spinosa één van de best bewaarde geheimen van Marokko. Vooral de bijzondere samenstelling van arganolie (met vitamine E, fenolen, carotenen en enkelvoudig onverzadigde vetzuren) en de effecten op zowel huid als haar geven arganolie de status van het marokkaanse goud.

AMANDEL OLIE
Amandelolie
Wat is het?

Amandelolie wordt verkregen uit een 8 tot 10 meter hoge, wit of roze bloeiende boom die tot de roosachtigen behoort. Waarschijnlijk stamt de boom oorspronkelijk uit Klein-Azië. De olie wordt gewonnen door het koud persen van de pitten is goed vloeibaar, bleekgeel tot lichtgeel van kleur en aangenaam van geur. Bevat minder linolzuur dan andere oliën (zoals perzikpitolie en abrikozenpitolie) waardoor het langer op de huid blijft liggen en daardoor langer beschermd tegen uitdroging en invloeden van buitenaf. Ook is amandelolie geschikt voor massage.

illustration avocado plant
AVOCADO OLIE
Avocado olie
Wat is het?

Om Avocado olie te maken wordt eerst de Avocado pit verwijderd uit de Avocado. Daarna wordt het vruchtvlees, inclusief de schil, gemalen en gecentrifugeerd. Dit wordt gedaan met temperaturen die niet hoger liggen dan 38 graden, zodat alle goede voedingsstoffen behouden blijven.

BABASSU OLIE
Babassu olie
Wat is het?

Babassu olie is een heldere lichtgele plantaardige olie. De olie is afkomstig van de zaden van de Babassu boom die in het Amazone regenwoud groeit. De babassu vruchten bevatten maar liefst 50% olie. Babassu-olie bevat net als kokosolie een hoog percentage laurinezuur, welke een antibacteriële werking bezit.

illustration camellia plant
CAMELLIA JAPONICA OLIE
Camellia Japonica olie
Wat is het?

De Camellia oleifera plant of witte japonica is inheems in Japan, Korea en China. De vele varianten binnen deze soort dragen roze of rode bloemen. Camellia’s kunnen ongeveer 6 meter hoog worden. De zaden van de vruchten worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst tot een natuurlijke lichtgele olie met een zwakke, nootachtige geur.

DRUIVENPIT OLIE
Druivenpitolie
Wat is het?

Druivenpitolie wordt geperst of onttrokken uit de druivenpitten van wijndruiven. Het verkrijgen van druivenpitolie kan op twee manieren: cold-pressing (persen zonder dat er hitte aan te pas komt) of solvent-extraction (uittreksel met behulp van oplosmiddelen).

illustration pomegranate plant
GRANAATAPPEL OLIE
Granaatappel olie
Wat is het?

Granaatappel olie wordt gewonnen uit de zaden van de granaatappel, Punica Granatum. De vrucht is ongeveer 10 cm en heeft een typische vorm. Granaatappels bevatten veel kleine pitten, zaden van ongeveer 2-3 mm. Uit deze zaden wordt met koude persing onze natuurlijke olie gewonnen: Granaatappel olie.

CACTUSVIJG OLIE
Cactusvijg olie
Wat is het?

De cactusvijg, of prickly pear, zoals hij in het Engels wordt genoemd, is een vrucht die groeit aan de opuntia ficus indica cactus. Deze stekelige plant groeit in onder andere Spanje, Chili en Israël, maar de meeste cactussen staan in Marokko, waar ook wij de cactusvijgolie vandaan halen. Als je een cactusvijg opensnijdt, zie je talloze kleine zaadjes waarin deze krachtige olie zin it.

illustration jojoba plant
JOJOBA OLIE
Jojoba olie
Wat is het?

Jojoba olie is een licht nootachtig geurende olie die wordt gewonnen uit de zaden van de Jojoba struik. Deze zaden bestaan voor ongeveer 50% uit olie. De olie wordt uit de zaden geperst met behulp van machines. Het eindproduct wordt gemakkelijk opgenomen door de huid en is zeer geschikt voor de wat vettere huid omdat het de poriën niet verstopt. Daarnaast lijkt de olie op ons natuur eigen talg waardoor het talg regulerend werkt.

TEA TREE OLIE
Tea tree olie
Wat is het?

Tea tree is een goudgele olie afkomstig uit de naalden van de Melaleuca alternifolia, ook wel theeboom genoemd. Tea tree is een essentiële olie die verkregen is via stoomdestillatie van de bladeren en jonge twijgen van de tea tree boom (Melaleuca alternifolia). De geur is fris, kruidig, en medicinaal.

illustration kukui plant
KUKUI OLIE
Kukui olie
Wat is het?

Kukui olie is afkomstig van de Kukui noot die groeit aan de Kukui boom (ook wel Indiase walnoot of kaarsenboom), deze komt veel voor op Hawaï. De boom wordt tussen vijftien en twintig meter hoog en draagt bloemen, deze groeien uit tot noten met een harde buitenkant en een of twee pitten. De noten zijn rond en ongeveer vier tot zes centimeter. De gefilterde olie, koudgeperst uit de pitten, is soepel en helder tot lichtgeel.

RICE BRAN OLIE
Rice bran olie
Wat is het?

Rice Bran Olie ook wel rijstzemelenolie genoemd is een lichtgele olie en wordt geperst van de zilvervliesjes van rijstkorrels. Dat vliesje is hard, bruin en rijk aan gezonde oliën en Vitamine E. De olie is rijk aan zowel oliezuur en linolzuur.

illustration rosehip plant
ROZENBOTTEL OLIE
Rozenbottel olie
Wat is het?

Rosehip olie wordt gemaakt van de zaden van de wilde rozenstruik. De rozenbottel olie wordt uit de zaden geperst. De zaden worden in een zaden perser platgedrukt. De pulp die vrijkomt wordt verwijderd. De overgebleven sappen worden opgevangen en vormen samen de Rosehip olie.

SACHA INCHI OLIE
Sacha Inci olie
Wat is het?

Sacha Inchi Olie wordt koudgeperst van de zaden van de Plukenetia volubilis plant, ook wel de Inca noot of sacha pinda genoemd. De plant komt van oorsprong uit de Amazone. Sacha Inchi Olie is rijk aan gezonde vetzuren, antioxidanten, vitamine A en vitamine E. De olie is hierdoor zeer geschikt voor de gevoelige, droge huid en helpt daarnaast ook het huidverouderingsproces te vertragen.